Home » Skapa med dina fotografier

Skapa med dina fotografier

Fotografier man tar har fler funktioner än att spara minnen. Ett foto kan bli en tavla, en vägg, ett kuddfodral – vad som helst. Enbart fantasin hindrar vad man kan göra med fantastiskt tagna fotografier. Om din fantasi för tillfället är på semester finns det nedan en lista med tips vad du kan göra med de foton du är extra stolt över.

Tavla
Den mest självklara användningen av ett vackert fotografi är att göra en tavla av det. Allt som behövs är att skriva ut fotot på fotopapper och sedan rama in det för att hängas upp på väggen. Vill man däremot ha större tavlor som man inte kan skriva ut själv kan man vända sig till en firma som trycker upp fotot åt dig. Vissa företag erbjuder både utskrift av stort foto och inramning av det.

Vägg
Vackra fotografier i bra upplösning kan skapas som tapeter. Många väljer att ha fotografier som fondvägg och det blir riktigt snyggt. Om man har tagit ett vackert foto över Paris från Eiffeltornet kan det bli en perfekt fondvägg – eller Eiffeltornet i solnedgång.

Gratulationskort
När man vill gratulera någon på deras speciella dag eller vid en särskild händelse finns det inget mer personligt än ett kort gjort på ett egentaget fotografi. Det kan vara ett foto på personen man gratulerar eller en vacker landskapsbild. Allt man behöver göra är att skriva ut fotot i storleken av ett kort och sedan skriva sina önskningar på baksidan.

Kalender
En variant många gör när barnen är små är att skapa en kalender med bilder på deras söta barn. Kalendern kan sedan delas ut till mor och farföräldrar. Om man inte har barn och istället fotograferar massor av söta katter så kan man även göra en kalender med bilder på dem. Hur man vill att kalendern ska se ut är upp till vad man fotograferar – även vackra bilder på blommor går bra.

Tröja
Att trycka upp en egendesignad tröja är något speciellt. Att trycka upp bilder på blommor, personer och kända byggnader kan skapa en snygg tröja. Många väljer dock oftast ett objekt man fotat och klipper bort backgrunden för att få ett stilrent utseende. Stilen på tröjan kan vara allt från en långärmad till ett linne. Färgen bör dock matchas med färgen på bilden – om man inte har bilden svartvit.